Rostuspania 1

1. Du jakter drømmeboligen

Denne jakten starter vanligvis på nettet. Her er det utallige muligheter, og det kan føles uoverkommelig å finne en bolig som passer deg. Markedet i Spania er helt åpent, som vil si at dersom du finner et prosjekt eller en bolig på en annen hjemmeside eller på finn.no som vi ikke har, kan vi mest sannsynlig få tak i det. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å begrense søket!

Rostuspania 2

2. Vi tar deg med på visningstur

Vi anbefaler alle som skal kjøpe bolig i Spania om å dra på en visningstur. Da får dere bedre inntrykk av både boligene og områdene rundt.

Rostuspania 3

3. Det skrives en reservasjonskontrakt og betales depositum

Når man har funnet drømmeboligen, må det skrive en reservasjonskontrakt. Det er en juridisk kontrakt som forteller hvilken eiendom som skal kjøpes, hvilken pris som er avtalt og når overtakelsen skal skje. Etterpå må du betale inn et depositum på minimum 3 000 euro, og eiendommen tas av markedet. Trekker du deg fra kjøpet, taper du depositumet.

Rostuspania 4

4. Fullmakt til advokat

Som kjøper trenger du en spansk representant. Du gir derfor fullmakt til en advokat som gis tillatelse til å representere deg. Denne fullmakten signeres på nærmeste tinghus (Notarius Publicus). Dette kan gjøres både i Spania og i Norge.

Rostuspania 5

5. Spansk bankkonto

Du trenger en konto i en spansk bank for å overføre penger mellom Norge og Spania. Her setter du opp autotrekk for å dekke fellesutgifter, renovasjon, forsikring og annet. Dersom du i tillegg ønsker å finansiere kjøpet i en spansk bank, kan vi hjelpe deg med å innhente lånetilbud fra ulike banker.

Rostuspania 6

6. Du trenger et spansk ID-nummer (NIE-nummer)

For å kunne gjøre forretninger i Spania trenger du et NIE-nummer som kan identifisere deg i alle offisielle dokumenter. Advokaten du har gitt fullmakt til å representere deg ordner med dette.

Rostuspania 7

7. Sjekk av heftelser og eierforhold

Akkurat som i Norge, gjøres det en sjekk av heftelser og eierforhold før eiendommen overskjøtes til deg.

Rostuspania 8

8. Overskjøting og gjennomgang av boligen

Det tar 4 – 6 uker fra eiendommen overskjøtes til vi mottar originalskjøtet. Når eiendommen er overskjøtet til deg, står boligen klar til deg neste gang du kommer til Spania. Da avtaler vi en gjennomgang av boligen.

Rostuspania 9

9. Innkjøp av møbler, tv, internett mm

Dersom du ønsker det, kan vi bistå med handling av møbler, tv, internett og annet.